10.6.10

Πτώση του Ευρώ: Καταστροφή ή ευκαιρία για την Ευρώπη?

ΗΠΑ: Απειλή για τον κλάδο μεταποίησης η υποτίμηση του ευρώ

NAFTEMPORIKI.GR Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 13:37
Αναδυόμενη απειλή αποτελεί για τον μεταποιητικό κλάδο των Ηνωμένων Πολιτειών η συνεχής υποτίμηση του ευρώ, το οποίο υποχώρησε στα χαμηλά τετραετίας στις αρχές της εβδομάδας.

Εάν το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα παραμείνει στο τρέχον επίπεδο των 1,20 δολαρίων για τον υπόλοιπο χρόνο, τα ετήσια κέρδη ανά μετοχή είναι πιθανό να μειωθούν κατά 7 σεντ, εκτιμούν τα διοικητικά στελέχη της 3M Co και της Honeywell International Inc.

Οι προσδοκίες αυτές βαρύνουν το θετικό μέχρι πρότινος κλίμα που είχε καλλιεργηθεί μετά την αύξηση των παραγγελιών, αναφέρει το Reuters.

«Εάν δεν υπήρχε το ευρώ, θα συζητούσαμε διαφορετικά τώρα», τονίζει ο Άρι Μπούσμπιμπ, ο οποίος επιβλέπει τις δραστηριότητες της United Tech. Όταν η εταιρεία διατύπωνε τις ετήσιες προβλέψεις της τον Δεκέμβριο, εκτιμούσε ότι το ευρώ θα κυμαίνεται περίπου στα 1,48 δολάρια για τη διάρκεια του έτους.

Η εντεινόμενη αγωνία για την ανταγωνιστικότητα της αμερικανικής βιομηχανίας παρέσυρε σε πτώση τις μετοχές του μεταποιητικού κλάδου, οι οποίες υποχώρησε πιο γρήγορα από την υπόλοιπη αγορά στη διάρκεια της τελευταίας διάρθρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: